tvetSiapa KamiRC TVET merupakan platform pendigitalan pendidikan TVET pertama di Malaysia yang dibina dan dibangunkan sepenuhnya oleh Ruang Cikgu Berhad. Kami mendokong teguh usaha memajukan bidang dan memperkasa ekosistem digital pendidikan TVET dengan platform ini. Selaras dengan usaha ini, kami percaya bahawa platform RC TVET akan memudahkan pihak tenaga pengajar dan institusi TVET untuk memantau prestasi pelajar dengan ciri “Smart-Exam System”. RC TVET menepati semua kriteria yang ditetapkan oleh Code of Practice for TVET Programme Accreditation (COPTPA) dan diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK). Kami menawarkan tempoh percubaan percuma (free trial) kepada institusi-institusi TVET yang berminat. Hubungi kami untuk memulakan langkah pertama dalam mendigitasikan pengajaran dan pembelajaran TVET institusi anda.Kesan digitalisasi akan membuka gerbang masa depan yang luas dan cerah

Latt Omar Dato' Latt Shariman

CEO Ruang Cikgu Berhad

Apa yang ditawarkan di platform RC TVET


Dashboard Khas

Dashboard khas untuk kegunaan pengurusan, tenaga pengajar dan pelajar bagi memantau prestasi pembelajaran serta mengurus bahan pengajaran.


Bahan PdP Digital

Muat naik bahan PdP secara digital dalam pelbagai format seperti video, audio, slaid pembentangan dan e-dokumen yang boleh dikongsikan (nota/latihan).


Kelas Virtual

Pengajaran dan pembelajaran melalui 'video conference’ dilengkapi dengan fungsi whiteboard, screen sharing dan rakaman video.


Kuiz dan ujian

Pengajar boleh membuat
kuiz dan ujian bagi setiap modul untuk memantau tahap kefahaman pelajar.


E-transkrip

Semua modul, kuiz, latihan dan ujian yang dijalankan akan dimasukkan ke dalam platform bagi menghasilkan etranskrip untuk setiap pelajar


Pengesahan kehadiran

Fungsi “no skip” dan “student feedback” dibina bagi mengesahkan kehadiran pelajar sepanjang sesi PdP yang berlangsung.